Knjižničarji ocenjujemo

 
Srce, temno kot črnilo
Rowling, J. K
ocenaocenaocenaocenaocena
Mladinska knjiga, 2024
Zbirka Krimi
1070 strani
kriminalni roman
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)
Robin je med dopisovanjem z Bledolično opazila, da je v igri zavladalo že znano vznemirjenje, ki je vselej spremljalo prihod Anomije.
Srce, temno kot črnilo, je šesta knjiga iz detektivske serije o Cormoranu Striku, ki jo je napisala J. K. Rowling. Serijo piše pod psevdonimom Robert Galbraith, bralci pa jo poznajo tudi kot avtorico knjig o Harryju Potterju in romanu Nadomestne volitve. Dosedaj so po prvih petih knjigah posneli televizijsko priredbo, snemanje šeste pa je v teku.

Detektiva Cormoran Strike in Robin Ellacott tokrat raziskujeta primer, ki je pretežno povezan z internetnim svetom. Na njiju se obrne Edie Ledwell, soustvarjalka risanke Srce, temno kot črnilo, ki se dogaja na pokopališču Highgate v Londonu. Na spletu jo namreč nadleguje anonimna oseba z vzdevkom Anomija, ki je po risanki ustvarila spletno igro.

Knjiga je obsežna, vendar se zaradi napete vsebine hitro bere. Poleg detektivskih primerov romani iz serije temeljijo na razvijajočem se odnosu med glavnima likoma, kar daje delom dodaten čar.

Skip to content