Knjižničarji ocenjujemo

 
Naše laži
Chamberlain, Diane
ocenaocenaocenaocenaocena
Meander, 2024

382 strani
roman
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)

“Vsaka družina ima zgodbo, ki je bila povedana že tolikokrat, da se zdi resnična in neizpodbitna. Vklesana v kamen. “
V romanu izmenično spremljamo zgodbo starejše in samostojne sestre Rebecce ter zgodbo mlajše, tihe in zadržane Maye. Kot najstnici sta bili priča okrutnemu umoru svojih staršev in po tem dogodku je Rebecca prevzela skrbništvo za mlajšo sestro in ob vseh težavah v življenju sta obe postali uspešni zdravnici.
Zgodba romana se zaplete, ko Severno Karolino prizadene orkan in se tja odpravi Rebecca s svojim partnerjem, nato jima sledi Mayin mož in na koncu prepričajo še Mayo, da zapusti varno okolje otroške bolnišnice in pride zdravit otroke na prizadetem območju. Med prevozom ponesrečenih v zasilno bolnico se zgodi nesreča in helikopter strmoglavi. Na njem pa je bila kot spremljevalka tudi Maya. Kljub dolgotrajnemu iskanju je na neprehodnih področjih ne najdejo.

Roman odpira zanimivo temo o lažeh in o skrivnostih, ki jih ali zaradi občutka krivde ali sramu, ne povemo
svojim najbližjim; lažje se je izpovedati nekomu izven družine. Samo odkrit pogovor pa nas reši bremena, ki ga nosimo v sebi.

” Vsaka družina ima svojo zgodbo in všeč mi je, da so zapisane v pesek, ne vklesane v kamen, ker to pomeni, da jih lahko spreminjamo. laži lahko zakopljemo in sprejmemo resnico. Nato pa nadaljujemo s svojim življenjem.” ( str. 380 )

Skip to content