Knjižničarji ocenjujemo

 
V Dolini mamutov : mladinski domišljijski roman
Tomšič, Tomi
ocenaocenaocenaocenaocena
Primus, 2024
Zbirka Avtorji
270 strani
Fantazijski roman
preverite, ali je knjiga prosta (OPAC)
Živeti danes pomeni tudi prevzeti odgovornost za to, da bodo na Zemlji lahko bivali vaši nasledniki tudi potem, ko vas že dolgo časa ne bo več.
V Dolini mamutov je mladinski domišljijski roman, ki je izšel pri založbi Primus v zbirki Avtorji. Avtor knjige Tomi Tomšič se je v otroštvu pridružil skavtom, kar je pomembno vplivalo na njegovo profesionalno in osebno življenjsko pot. Kot profesor geografije in zgodovine znanje o okolju in družbi prenaša naprej tako v razredu kot tudi v vsakdanjem življenju, poleg tega pa sodeluje z različnimi skavtskimi organizacijami v Sloveniji in tujini.

V knjigi štirje prijatelji Tej, Van, Bina in Naja, skušajo najti Dolino mamutov, saj menijo, da je prava zima odšla skupaj z mamuti, ki so se skrili pred ljudmi. Želijo jih prepričati, da se vrnejo in s seboj prinesejo obilno sneženje. Tako se podajo na pustolovsko pot, na kateri jim pomagajo skavtske veščine in sodelovalni duh.

V romanu se prepletajo fantazijski in pustolovski elementi, zanimiva bo tudi za člane skavtskih oz. taborniških organizacij. Ekološke teme v knjigi pa poudarjajo okoljsko ozaveščeno življenje ter spodbujajo k varovanju narave.

Skip to content